Le Cordon Bleu
Le Cordon Bleu 2012’den beri Türkiye’de, Özyeğin
Üniversitesi kampüsünde eğitim veriyor.... Workshopları sanırım çok yeni...
Buradan websayfasına ulaşabilirsiniz....
Kısa dönem pastacılık 4 haftalık, sadece haftasonları olan bir
program... İlk iki hafta pastacılık, diğer iki hafta da ekmekçilik üzerine
belli tarifler üzerine yoğunlaşıp daha çok teknik alabileceğiniz bir eğitim...
İki hafta geride kaldı ve pastacılıkla alakalı programı bitirdim.... Katılım sadece
hobisel düzeyde değildi, Istanbul’un önde gelen otellerinden pasta şefleri
de katıldı ve onlardan da çok şey öğrendiğimi itiraf etmeliyim....
Linzer tart, ismini Avusturya’nın Linz şehrinden alıyor ve dünyanın en eski pastası ünvanına sahip...1600’lü yıllardan beri yapıldğı söyleniyor bazı sitelerde... Onu diğer turtalardan ayıran özellikleri, hamurunda fındık ve badem olması, bol baharat katılması ve içindeki marmeladın ahududu olması....
Limonlu turta icin de
en yakın tarif burada
.... Eve götürüp hepsini kendim yedim itiraf ediyorum... Verdiğim kiloların
hepsi geriye itinayla alındı.... Buradan diyetisyenime kucak dolusu sevgiler...
Sanırım yakında yine kapısını çalacağım....
Limonlu turtanın üzerini süslemek icin bence minik mereng tepecikleri ve pürmüzle bu tepeciklerin yakılmasının verdiği görüntü daha hoş.... Yanlız bu ürünün raf ömrü çok kısa... 4-5 saat dedi şefimiz...
İkinci hafta yapılan pastanın tarifi mümkün değil... Zeminde dacquoise kek, içinde mousse ve kara dut jölesi var....
Allah’ım sana geliyorum dedirtecek cinsten bir pasta.... Bunun yanında fondant nam-ı diğer volcano ve vanilyalı dondurma yapımını da öğrendik....
Bu arada bu iki hafta arasında ofisten arkadaşım Hande’yle pizza workshop sıkıstırdık... USLA akademi beni büyüledi...
Çeşit çeşit pizzalarımızı yapıp, ikram edilen sarımsaklı ekmekler, fresh salata ve şaraplarımız eşliğinde güzelce tükettik....
USLA’nın workshoplarına buradan bakabilirsiniz...
0 yorum:
Yorum Gönder