5 Eylül 2010 Pazar

Pastane Poğaçası

Arada bir kahvaltı sofralarını şenlendirmek adına kullandığım tarifi paylaşmak istiyorum, hazır sonbaharda gelmişken bir bardak çay ile pencere kenarında yapılan keyiflere eşlik edebilir düşüncesiyle...

500 gr un
15 gr tuz
25 gr toz şeker
250 gr tereyağ
2 yumurta
25 gr yaş maya
125 gr su
üzerine 1 yumurta sarısı ve süslemek için susam,çörek otu, çekirdek içi (çiğdem)

Malzemeleri karıştırıp mayalanması için 25-30 dk bekliyoruz. İçine istenilen malzemeyi koyup, elimizde yuvarlıyoruz. Ben ezine peyniri ile maydonoz kullandım. Daha sonra tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı ile  susam vb tercihinizi döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz :)

Afiyet olsun...İyi pazarlar...

2 yorum:

Adsız,  12 Eylül 2010 20:25  

Deniz hanım pastane poğacanızı ilk fırsatta deneyeceğim.Tuz ve şekerin gr. olarak verdiğiniz değerleri göz kararı ne kadar kullanabilirim.Cevap yazarsanız sevinirim :)

Deniz Bilgi 13 Eylül 2010 11:30  

Merhaba, yaklasık 1 tepeleme corba kasıgı şeker ve 1 çorba kasıgının yarısından biraz fazla gibi göz kararı olarak tuz eklerseniz, bunlar yaklaşık ölçülerdir. Afiyet olsun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
designed by GeCe for only Bake My Day