20 Eylül 2010 Pazartesi

Linzer Kurabiyeler ve Truf

Bayram boyunca yaptığım bir dolu denemelerle, kurabiye çalışmalarımı yayınlamaya vaktim olmamıştı... Metrodan aldığım toz bademle çikolata kaplama dışında "ne yaparım" diye düşünürken bayramda Linzer denemesi yaptım...Aynı zamanda Tchibodan aldığım kalıpları da denemiş oldum, muhteşemler! Tarif komşudan... Hatta kalan hamurla minik adamlar yapıp kurabiye kavanozumuza doldurdum, gidip gelip yedik... Bin kilo olmaktan artık korkuyorum!!! Ye - iç - yat - gene ye şeklinde bir yaşama şeklini benimsedim son zamanlarda, duruma el atmak lazım....

Bu arada İpek'le birlikte yapıp, ofiste arkadaşlarla paylaştığımız antep fıstığı ve hindistan cevizi kaplı trufleri paylaşmadan olmaz! Yapımı çok kolay, 1-2 oranında krema ve küvertür bitter çikolatadan oluşuyor... Kaynama noktasına gelen krema ocaktan alınıp, içinde çikolatayı bir güzel erittikten sonra,dolapta birkaç saat soğumaya bırakıyorsunuz. Sonra istediğiniz bir kaplama ile elde yuvarlayıp sonra mideye yuvarlıyorsunuz :) Afiyet olsun....

1 yorum:

Petek,  22 Eylül 2010 17:02  

bayramda geceleri geç saatte kilo almama sebep olan ve tadı nefis olan truflar içinde ikinizinde ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
designed by GeCe for only Bake My Day