27 Temmuz 2010 Salı

Julie/Julia Project

Kurabiyeler birbirinin tekrarı nitelikte olmaya basladığı için bloguma -elbette ki yine yemekle alakalı konularda- ilgimi ceken kitap ve DVD'lere de yer vermeye çalışacagım... Sonuç yine aynı amaca hizmet ettiğinden takip eden herkesin hoşuna bile gideceği kanaatindeyim :)

Haftasonu almış olduğum birkaç yemek kitabının yanısıra, çok "Şirin" bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Julie&Julia filminin DVD'sini aldım ve tek kelimeyle hayranlıkla izlediğimi itiraf etmeliyim. Özellikle yemek blogu olan arkadaşların beğenisini kazanacağına da bahse girerim...

Julia Child, 1950li yıllarda eşinin işi dolayısıyla Paris'e yerleşen bir Amerikalı ve Fransız yemekleriyle alakalı kitap yazıyor...Film bu kitaptaki tarifleri uygulayarak blog yazarı olan Julie Powell ile Julia Child'ın kitap yazma aşamasına kadar yaşadıklarının hikayesi...İkisi de gerçek karakter, hikayeler birbileriyle bağlantılı devam ediyor...Çok keyif aldığımı söylemeden edemeyeceğim... Julia Child'ın tariflerini kesinlikle denemeliyim diyorum ve Cafe Fernando'nun denediği bir tarifin linkiyle sizi başbaşa bırakıp filmi mutlaka izleyin ve keyif alın diyorum :)

1 yorum:

liza 27 Temmuz 2010 21:56  

Paylaşımın için teşekkürler Denizciğim.Bu arada resimlerinin gitmesine üzüldüm.Sevgiler canım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
designed by GeCe for only Bake My Day